Založ si blog

Ti chlapi

Keď prišiel krčmár pred ôsmou otvoriť, už stáli pred dverami. Nemusel sa ich ani pýtať, zakaždým to bolo rovnaké. Silný turek s dvoma cukrami a deci rumu. Za desať minút boli vybavení. Každý sám sa seba zaplatil a išli robiť. Dvaja chlapi s riedkym chrupom a mozoľnatými rukami. Na obed sa zastavili na menu a večer po fachu zapiť prach dňa. Výkopy, ploty, múry, drenáže, zem je všade rovnako tvrdá.

Keď bol veľmi vydarený deň, občas tlačili aj chlapíka za výčapom do spoločných prípitkov. Vodka má chvalabohu rovnakú farbu ako voda. Šikovným ťahom plnil svoj poldecák neškodnou tekutinou, toľko ako oni by nezniesol. Chýbal mu ich štyridsaťročný tréning. Ostávali do záverečnej, váhavým krokom odchádzali medzi lampami každý iným smerom. Na rozlúčku si len kývli.

Doma ich nikto nečakal. Nie, že by bývali sami. Len o čakaní sa už nedalo hovoriť. Keď bolo po výplate, chodievali za dievčatami, čo sa potĺkali medzi kamiónmi na dlhom parkovisku a dali im zarobiť. Rozumeli si s nimi. Nič im nenúkali a dievčatá od nich okrem pár drobných ani nič nechceli.

Inak ako v špinavých montérkach ich človek nestretol. V lete mali na šľachovitom chrbáte zakrývali ticko, v zime nosili vatované bundy plné fľakov. V živote sú dôležité iné veci než čisté handry. Aby tá ranná káva a večerná vodka mala grády. Aby šéf nechodil kontrolovať veľmi často a dievča večer nemalo veľa kecov. A na druhý deň ráno nezmokli, kým príde výčapník odomknúť krčmu.

Bezdomovec

15.10.2013

Do goliera snehobielej košele si streknem Gucciho a pery, na odporúčanie Kate Moss, zvláčnim rúžom Rimmel. Vezmem dáždnik a vyrazím do uplakaného januára.Pane Bože, bezdomovec na zastávke! Má na sebe šesť vrstiev oblečenia. Všetky tie rozožraté, pletené svetre, panske mikiny, tricka a zimne bundy mu trčia z ozrutného prešiváka, ktorého farba pripomína močiar. Sadne si [...]

Vnutorna krasa

26.08.2013

Cely zivot s tym bojujem … s vlastnou (ne)krasou. Ako mala som bola chutnucke dieta, s krasnymi ciernymi kuceravymi vlasmi. Nastala era hroznych kratkych vlasov (mam ich velmi ale velmi huste, cize helma na hlave) a tuto eru som zopakovala este asi 7krat. Pridajme k tomu najlacnejsie okuliare a osmacka ako vysita:-) Boj s potom, velkymi prsiami, vytokom, zlym oblecenim som casto vzdavala. [...]

Male zeny

16.08.2013

Majú to niekedy neskutočne ťažké. Sú na prahu plnoletosti, hrdé na to, že sú takmer dospelé. A robia všetko preto, aby ich za dospelé každý aj považoval. Už dávno som prekročila prah dospelosti. Hoci mi chvíľu trvalo zmieriť sa s výškou 153 (4?) cm, je to už dávno, čo som zmierená. Často stretám ľudí, ktorí ma zas a znovu dokážu presvedčiť o tom, že výška [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 32722x
Priemerná čítanosť článkov: 2181x

Autor blogu

Kategórie