Založ si blog

Je tetovanie stale tabu u nas?

Jedného rána…“Zdravím, tak ako? Super! Tak čo zahojilo sa? Jasné v pohode, bez problémov. Len stále, kua si na vás spomeniem, keď to začne svrbieť. Je to des. No ja som si myslel, že si ruku rozhryziem, keď sa mi to hojilo. Tak zatiaľ, majte sa …“

Ako by ste nazvali cielené skrášľovanie a zároveň ničenie asi pre nízke sebavedomie. Je to len dnešná nová doba, móda, zlý vtip? Je to osobné a zároveň verejné a predvádzané. Ako módny výstrelok, alebo nová kabelka. Aj keď je to kožené, originálne, jedinečné… no má to hodnotu, len pre danú osobu. Ostatní sa na to dívajú rôzne.

„Ty chudera, už len toto ti chýbalo.“

„Mne je to jedno. Je to tvoje telo. Rob si s ním čo chceš.“

„Ja to milujem. Keď už raz začneš…určite neskončíš len pri jednom.“

V obchode, v divadle, na pláži, v škole, v televízii, ženy, muži, deti…skoro každý, aj keď každý inak.

Mladé ženy, dievčatá, dámy…mladí chlapci, muži, páni. Odhaľujú svojím oblečením a v práci naopak skrývajú pod oblekmi a šatami. V práci nie a v inej spoločnosti áno? Na verejnosti len niekedy a v súkromí áno?

Bude to v budúcnosti známka namiesto občianskeho? Na škole som sa učila o takomto značení dobytka. Kde je hranica? Hranica medzi etikou a etiketou?

Keď som bola malá, videla som v jednej zatuchnutej malej krčme, starého zničeného chlapa, s prepitým chrapľavým hlasom, o ktorom sa tvrdilo, že bol v base a na jeho rukách ma čosi upútalo. V tom čase ste to mohli vidieť len u vojakov, basmanov a niekoľkých bláznov,ktorí sa nebáli, že ich budú ostatní za to zatracovať. Bolo to tetovanie. V jeho prípade nahej ženy. Podľa svojho vkusu.

Deň čo deň však vidím, že dnes je to brané úplne inak.

Bezdomovec

15.10.2013

Do goliera snehobielej košele si streknem Gucciho a pery, na odporúčanie Kate Moss, zvláčnim rúžom Rimmel. Vezmem dáždnik a vyrazím do uplakaného januára.Pane Bože, bezdomovec na zastávke! Má na sebe šesť vrstiev oblečenia. Všetky tie rozožraté, pletené svetre, panske mikiny, tricka a zimne bundy mu trčia z ozrutného prešiváka, ktorého farba pripomína močiar. Sadne si [...]

Ti chlapi

29.08.2013

Keď prišiel krčmár pred ôsmou otvoriť, už stáli pred dverami. Nemusel sa ich ani pýtať, zakaždým to bolo rovnaké. Silný turek s dvoma cukrami a deci rumu. Za desať minút boli vybavení. Každý sám sa seba zaplatil a išli robiť. Dvaja chlapi s riedkym chrupom a mozoľnatými rukami. Na obed sa zastavili na menu a večer po fachu zapiť prach dňa. Výkopy, ploty, múry, [...]

Vnutorna krasa

26.08.2013

Cely zivot s tym bojujem … s vlastnou (ne)krasou. Ako mala som bola chutnucke dieta, s krasnymi ciernymi kuceravymi vlasmi. Nastala era hroznych kratkych vlasov (mam ich velmi ale velmi huste, cize helma na hlave) a tuto eru som zopakovala este asi 7krat. Pridajme k tomu najlacnejsie okuliare a osmacka ako vysita:-) Boj s potom, velkymi prsiami, vytokom, zlym oblecenim som casto vzdavala. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 32745x
Priemerná čítanosť článkov: 2183x

Autor blogu

Kategórie